Topfrise medium tekst png

logo portræt Maibrit CarlMaibrit Carl

Jeg er 57 år er gift med Henning. Vi har 3 børn og 5 børnebørn. Jeg flyttede fra Ribe til Bredebro i 1985. Jeg har arbejdet i mange år for ECCO, i 2007 blev jeg færdig som frisør og har været selvstændig i Bredebro i 6 år. D. 1 juli 2013 vente jeg tilbage til ECCO. Jeg blev ansat i Bredebro butikken som salgsassistent og i efteråret 2020 søgte jeg nye udfordringer som floormanager, hvilket er mit job i dag. Min fritid bruges på hus, have, familien vores lille hund og en god køretur på vores motorcykel. Vi nyder ligeledes en god ferie sydpå, hvor Rhodos er vores foretrukne rejsemål.

Jeg har bidraget til frivilligt arbejde, både da vores børn var små – men også efter de er blevet voksne. Da jeg var selvstændig frisør, sad jeg i bestyrelsen for Bredebro Handels- Håndværker og industriforening både som medlem af bestyrelsen og senere som formand. I 2018 blev jeg valgt ind i Bredebro Lokalråd og ved konstitueringen af bestyrelsen blev jeg formand og er det stadig. Dette arbejde har lært mig, at man ikke skal give op og at ”sammenhold gør os stærke”. Jeg er en person som godt kan lide nye udfordringer. Jeg har dog besluttet at jeg trækker mig lidt tilbage fra lokalrådsarbejdet og lægger kræfterne i det politiske arbejde hvis jeg slipper igennem nåleøjet

Jeg har valgt Borgerlisten, da jeg kan nikke genkendende til Borgerlistens politik og er meget enig i det. Borgerlisten fører en saglig politik og holder en rigtig god tone, som jeg synes er rigtig vigtig inden for politik. Borgerlisten er med på at stoppe affolkningen og skabe vækst iTønder kommune, det har vi virkelig brug for i hele kommunen. Vi drømmer om en grøn kommune med styrke og i positiv udvikling, den samme drøm har jeg.

  • Bosætning: Der skal igen tvivl være om, at jeg brænder for Bredebro og vil kæmpe for at Bredebro vil udvikle sig i en positiv retning. Jeg føler måske at Bredebro er blevet lidt over set, efter sammenlægningen i 2007. Jeg vil arbejde aktivt for en bedre bosætning, det skal være attraktivt at flytte til Bredebro og Tønder kommune i det hele taget. Vi har brug for, at børnefamilier har lyst til at bosætte sig her og at der er rigtig gode tilbud på alle fronter. En god skole betyder rigtig meget for en børnefamilie og vi skal have de bedste skoler, samt fritidsfaciliteter. Det skal være et trygt sted at færdes. Vi har så meget at tilbyde i Tønder kommune, vi har et fantastisk erhvervsliv og vi skal arbejde på at gøre det endnu bedre for de nuværende og kommende erhvervsdrivende. Tønder kommune skal have de bedste rammer for nye erhverv, og være med til at skabe udvikling og sikre arbejdspladser. Gode arbejdspladser øger typisk også bosætningen. Jeg er selv tilflytter og da jeg kom hertil, syntes jeg det var rigtig svært – vi skal være meget mere imødekomne og ikke dømme på forhånd. Vi skal hjælpe de nye borger i Tønder kommune rigtig godt på vej, så de har lyst til at blive her.
  • Senior/ældre politik: Der er brug for attraktive seniorboliger i Bredebro, måske i form af bofællesskaber eller seniorområder. Ved at vi får seniorerne ud af deres alt for store huse og ind i attraktive seniorboliger, frigives huse til salg for nye børnefamilier. Projekt seniorboliger – kunne evt finansieres af private investorer, det skal undersøges hvad der er af muligheder. Vi har på nuværende tidspunkt seniorer som sidder i store huse og ønsker mindre at bo i, men som ikke ønsker at flytte fra Bredebro – og selvfølgelig skal de blive hvor de har deres omgangskreds og altid har boet. De ældre som vi vil se i fremtiden, vil ikke alle være så plejekrævende som nogen af de ældre vi ser i dag. Jeg kunne ønske at vi har/får et alternativ til det plejehjem som vi kender i dag. Vi har fantastiske plejehjem i Tønder kommune og de skal selvfølgelig bevares.
  • Mindre topstyring og mere ansvar ud til lokalrådene: Min holdning er, at det er alt for topstyret i Tønder kommune. Det er rigtig svært at komme igennem med idéer. Det sker, at gode initiativer bliver afvist før det kommer på udvalgsmøder – det synes jeg ikke er korrekt. ”Lad os slippe kræfterne fri” for der ligger rigtig mange kræfter derude, hvis borgerne får lov at bruge dem. Vores Lokalrødder ude i lokalområderne, skal have mulighed for at træffe langt flere beslutninger. De skal have et økonomisk råderum, selvfølgelig med en form for støtte og opsyn. De bor i områderne og ved hvad der rører sig.

BORGERLISTEN i TØNDER KOMMUNE
TLF. 21 65 39 60
KONTAKT@BORGERLISTENTOENDER.DK
CVR. NR. 38937685

hjemmeside logo rockwell normal

logo nyhedsmail2