Topfrise medium tekst png

Ungdommen er fremtiden for Tønder Kommune

Pressemeddelelse 30. november 2020 fra Borgerlisten i Tønder Kommune

CarlClara Lorenzen KjærgaardUngdommen er fremtiden for Tønder Kommune, og gennemsnitsalderen i kommunalbestyrelsen er høj. Derfor er det ekstra glædeligt, at vi i Borgerlisten kan præsentere 3 helt unge kandidater, som alle brænder for at gøre en indsats for Tønder Kommune. “Alle tre har store visioner for Tønder kommune. Visioner, som falder godt i tråd med Borgerlistens DNA og politik,” udtaler formanden for Borgerlisten, Lars Thomsen.

Alle tre kandidater er meget optaget af den grønne omstilling og udfordringen med, at vi i Tønder Kommune bliver stadig færre borgere. ”Det skal vi gøre noget ved”, siger Clara Kjærgård, som bor i Brøns og går på Tønder Gymnasium i 2.g med samfundsfag på A-niveau. ”Jeg har været med til at starte Den Grønne Ungdom op med blandt andet Neel Rudebeck, som også stiller op for Borgerlisten. Vi tror på, at den grønne omstilling kan være løftestang for et nyt jobeventyr i kommunen, og så vil vi være de unges talerør i kommunalbestyrelsen.”

CarlCarl Thier Ørting JørgensenCarl Ørting Jørgensen er også kandidat, og går også på Tønder Gymnasium i 2. g med samfundsfag på A-niveau. Han er søn af Borgerlistens kommunalpolitiker, Thomas Ørting Jørgensen.
”Gennemsnitsalderen i kommunalbestyrelsen er høj, og de nuværende politikere kan ikke varetage de unges interesser – i hvert fald ikke i lige så høj grad, som vi unge selv kan, for vi har helt naturligt en anden vinkel på tingene. Vi har brug for nye kræfter. De unges vilkår skal udformes MED de unge. Kommunens fremtid skal udformes MED de unge - vi er trods alt fremtiden. Og det er netop af disse grunde, jeg har valgt at stille op til kommunalvalget. Jeg vil bidrage til forandring, øge væksten i kommunen og gøre kommunen mere attraktiv for alle - især de unge”, siger Carl Ørting Jørgensen.

NeelNeel RudebeckNeel Rudebeck er datter af tidligere afdøde borgmester, Laurids Rudebeck. Neel stillede op ved valget i 2017, og fik et flot valg med 257 personlige stemmer.
”Desværre fik jeg og Borgerlisten ikke stemmer nok til at få et ekstra mandat. Det håber jeg, at vi får denne gang, for Borgerlisten har en ny og klar vision for, hvordan vi kan forvalte den grønne omstilling, så der kan skabes nye job og udvikling af landdistrikterne. Jeg håber at få lov til at bidrage til denne udvikling”, siger Neel Rudebeck.

Borgerlisten har valgt at præsentere sine kandidater til det kommunalvalget i 2021 gennem en julekalender med 24 låger på Borgerlistens hjemmeside.


”Vi synes, det er en sjov og lidt anderledes måde at præsentere vores kandidater på. Alle har fået til opgave at fortælle lidt om sig selv og deres visioner for hele kommunen, og flere har også lavet en kort videopræsentation. Det er Borgerlistens julegave til borgerne”, slutter formanden, Lars Thomsen.

FAKTABOKS:

- Borgerlisten stillede op første gang ved kommunalvalget i 2017
- Borgerlisten fik 950 stemmer ved KV2017 og var ikke i valgforbund
- Borgerlisten har 102 medlemmer
- Thomas Ørting Jørgen er Borgerlistens repræsentant i kommunalbestyrelsen i denne valgperiode
 

Udskriv Email

BORGERLISTEN i TØNDER KOMMUNE
TLF. 29 99 37 89
KONTAKT@BORGERLISTENTOENDER.DK
CVR. NR. 38937685

hjemmeside logo rockwell normal

logo nyhedsmail2